Menu

Испански език

Испанският е четвъртият най-говорим език в света. Преди 400 години въображението на великия испански писател Мигел де Сервантес ражда знаменитите образи на Рицаря на печалния образ Дон Кихот и неговия оръженосец Санчо Панса. И може би си спомняте думите на великия идалго, че свободата е едно от най-ценните блага, с които небесата даряват хората. Можете да откриете свободата да общувате с една от най-старите европейски култури – испанската. Испанският е четвъртият най-говорим език в света (вторият, ако не смятаме китайски и хинди). Испаноезичната култура дава едни от най-големите имена в изкуството, литературата и музиката на ХХ век - Федерико Гарсия Лорка, Габриел Гарсия Маркес и „Сто години самота”, Исабел Алиенде и „Къщата на духовете”, Пабло Пикасо, Салвадор Дали, Хосе Карерас.Прибавете към всичко това и песните на Хулио Иглесиас, Алехандро Санс, Шакира, Рики Мартин, а защо не и Антонио Бандерас, Пенелопе Крус, Дана Гарсия, Освалдо Риос, или пък Диего Марадона, Рафаел Надал, Фернандо Алонсо, Давид Силва и други, и други... А какво ще кажете за футболните грандове „Барселона” и „Реал Мадрид”. Трябват ли ви още причини, за да започнете да учите испански?Ние ви предлагаме една от най-добрите системи за изучаване на испански език – Nuevo VEN. Открийте един нов свят - различен и в същото време много близък до нашия. Открийте една нова свобода.

Nuevo VEN е най-популярната учебна система за изучаване на испански език. Оригинално испанско издание на издателство EDELSA /http://www.edelsa.es/ за изучаване на езика от чужденци. Тя е комуникативно насочена, като в нея се набляга на ежедневната употреба на модерния испански език. Много практична и изцяло насочена към бързото усвояване на езика – лексиката и граматиката са базирани изцяло на реалния живот. Темите са избрани и обхващат най-често срещаните ежедневни ситуации. Създават се умения за общуване, съобразени с житейския опит и интереси на изучаващите езика, езикова компетентност, знания и умения за усвояване на чуждия език. Паралелно се развиват основните четири умения – слушане, говорене, четене и писане.

NUEVO VEN  1

Първият учебник от системата покрива граматичен и лексикален материал за нива А1-А2 от Европейската езикова рамка. Предвиден е за 100-120 учебни часа в група и 90-100 при индивидуално обучение.

Ще се запознаете с рода и числото на съществителните имена,  ще развиете умения да спрягате глаголи, да разговаряте върху основни теми от ежедневието, свързани с дома, храната, ежедневни действия, облеклото, времето, здравето. Ще можете да водите телефонни разговори на същите теми и да се изразявате в сегашно, бъдеще и минало време.

NUEVO  VEN 2

Вторият учебник покрива ниво В1 от Европейската езикова рамка. Материалът в него е предвиден за около 120 учебни часа.

Граматичният материал е насочен към овладяването на по-сложни синтактични конструкции, да използвате различните видове сложни изречения,  да използвате повелителни и условни форми. Ще се научите да сравнения, да изразявате на испански мнения и съвети, да говорите за възможности и желания.

NUEVO VEN 3

Третият учебник от системата отговаря на изискванията за ниво В2 от Европейската езикова рамка. За усвояването му са необходими около 150 учебни часа в група и около 120 при индивидуално обучение.

Тук се усвоява и задълбочава владеенето на сложните минали глаголни времена в обикновена и условна форма и най-вече употребата им в разговорната реч. Текстовете са по-дълги и по-разнообразни, обхващат различни области от живота. Основната им насока си остава историята, културата, литературата на Испания и Латинска Америка. Слухът на ученика се тренира да възприема и различава смислово и интонационно многобройните сложни минали времена при приложението им в устната реч.

Испански за деца

COLEGA