Menu

Испански език

Испанският е четвъртият най-говорим език в света. Преди 400 години въображението на великия испански писател Мигел де Сервантес ражда знаменитите образи на Рицаря на печалния образ Дон Кихот и неговия оръженосец Санчо Панса. И може би си спомняте думите на великия идалго, че свободата е едно от най-ценните блага, с които небесата даряват хората.

Можете да откриете свободата да общувате с една от най-старите европейски култури – испанската. Испанският е четвъртият най-говорим език в света (вторият, ако не смятаме китайски и хинди). Испаноезичната култура дава едни от най-големите имена в искуството, литературата и музиката на ХХ век – Федерико Гарсия Лорка, Габриел Гарсия Маркес и „Сто години самота”, Исабел Алиенде и „Къщата на духовете”, Пабло Пикасо, Салвадор Дали, Хосе Карерас.

Прибавете към всичко това и песните на Хулио Иглесиас, Алехандро Санс, Шакира, Рики Мартин, а защо не и Антонио Бандерас, Пенелопе Крус, Дана Гарсия, Освалдо Риос, или пък Диего Марадона, Рафаел Надал, Фернандо Алонсо, Давид Силва  и други, и други… А какво ще кажете за футболните грандове „Барселона” и „Реал Мадрид”. Трябват ли ви още причини, за да започнете да учите испански?

Ние ви предлагаме една от най-добрите системи за изучаване на испански език – Nuevo VEN. Открийте един нов свят  – различен и в същото време много близък до нашия. Открийте една нова свобода.

NUEVO VEN

Nuevo VEN е най-популярната  учебна система за изучаване на испански език. Оригинално испанско издание на издателство EDELSA / http://www.edelsa.es / за изучаване на езика от чужденци. Тя е комуникативно насочена, като в нея се набляга на ежедневната употреба на модерния испански език. Много практична и изцяло насочена към бързото усвояване на езика – лексиката и граматиката са базирани изцяло на реалния живот. Темите са избрани и обхващат най-често срещаните ежедневни ситуации. Създават се умения за общуване, съобразени с житейския опит и интереси на изучаващите езика, езикова компетентност, знания и умения за усвояване на чуждия език. Паралелно се развиват основните четири умения – слушане, говорене, четене и писане.

NUEVO VEN  1

Говорене Слушане Четене Писане
Ученикът е способен да изрази основни житейски, ежедневни проблеми. Да говори за дома, храната, ежедневни действия, облеклото, времето, здравето. Да води телефонни разговори на същите теми. Умее да се изразява в сегашно, бъдеще и минало време.Ученикът е слушал диалози за същите ежедневни проблеми : запознаване, срещи, разговори с приятели и с шефа, в ресторанта , на покупки.Ученикът е усвоил интонация, ударения, специфичното произношение на определени звукове. Текстовете са го запознали с отделни страни от културата, обичаите и историята на Испания и Латинска Америка. Чел е олекотени граматични упражнения.Ученикът е бил обучаван да използва специфичните ударения. Да се изразява в сегашно, бъдеще и минало време и да използва най-популярните изразни конструкции.

NUEVO  VEN 2

Говорене Слушане Четене Писане
Ученикът е способен да изрази по-сложни житейски проблеми, използвайки заповедни и условни форми на словоизказ. Да говори за възможности и желания. Да прави сравнения . Да изказва мнения и съвети. Ученикът е слушал изразяване на лични предпочитания, душевно състояние, издаване на заповеди и инструкции, а също така преразказване думите на трети лица. Ученикът е усвоил в още по-голяма дълбочина правилата за ударенията и специфичното произношение на звуковете. Чете текстове- диалози; автобиографии, статии, откъси от художествени произведения, олекотени граматични упражнения. Ученикът е бил обучаван да използва пренасянето на думите, правилата за пунктуация – в подробности, също непряката реч. Преговаря и задълбочава правилата за ударенията. Може да пише автобиография и съчинение.

NUEVO VEN 3

Говорене Слушане Четене Писане
Ученикът усвоява и задълбочава владеенето на сложните минали глаголни времена в обикновена и условна форма и най-вече употребата им в разговорната реч. Слухът на ученика се тренира да възприема и различава смислово и интонационно многобройните сложни минали времена при приложението им в устната реч. Текстовете са много и разнообразни, обхващат различни области от живота. Основната им насока си остава историята, културата, литературата на Испания и Латинска Америка. Пишат се и граматични упражнения, но повече се набляга на съчиненията.

Испански за деца

COLEGA

очаквайте информация

очаквайте информация

очаквайте информация

очаквайте информация