Menu

Италиански език

Обикновено свързваме Италия най-вече с туризма. Тук са най-посещаваните градове в света – „Вечният” Рим, романтичната Венеция, прекрасният Неапол. Древна история, величествена архитектура, великолепна музика, прекрасна природа и усмихнати слънчеви хора, горди, че са италианци – това е Италия. Това е страната, дала на света Леонардо да Винчи, Микеланджело и Ботичели, Данте, Бокачо, Умберто Еко и Джани Родари, Верди, Вивалди, Паганини и Енио Мориконе. А също така пицата, спагетите, късото кафе и капучиното, червеното Ферари, Армани и Версаче – все неща, без които просто не можем. Започнете да учите италиански и нека това бъде началото на вашето пътуване към тази прекрасна страна. Системата „Nuovo Espresso” е разработена специално за чужденци, изучаващи италиански. С нея ще получите достатъчно знания, за да общувате свободно. И някой ден ще можете да слушате прочутите канцонети, плавайки с гондола по каналите на Венеция, да гоните гълъбите на площад „Сан Марко” и да хвърлите монета във фонтана „Ди Треви”, за да сте сигурни, че ще се върнете. И ще стане онова, което трябва да стане „Сhe sarà - sarà” – както казват в Италия.

Новият учебен комплект по италиански език „Nuovo Espresso” е курс по италиански език, разделен на три нива (А1, А2 и B1) съгласно Общата Европейска езикова рамка. Разработен е и се базира върху модерни, актуални и новаторски методологични принципи и съдържание, благодарение  на които курсистът лесно и бързо придобива знания, с които може да осъществи комуникация в реални ситуации. Системата „Nuovo Espresso” не е само осъвременен курс, а един нов курс с нови прочити, нови занимания, нова информация и ни представя „новият  италиански сериал“, който разказва всекидневните историите на четирима приятели, живот между работа, любов, ваканции и много непредвидени моменти. 

Учебникът „Nuovo Espresso 1” е първата част, предназначена за курсисти начално ниво. Съдържа 10 единици с упражнения към всяка една с различни диалози от “живия” италиански език. Отговаря на ниво А1 от Общоевропейската езикова рамка.

Комуникативните умения, които развива първата част на Nuovo espresso 1, позволяват поздравяване, представяне, запознаване, искане и даване на информация (телефонен номер, адрес, езикови познания), отправяне, приемане и отхвърляне на покана, говорене за свободното време, изразяване на вкусове и предпочитания, отправяне на благодарност, ситуации в ресторант, в хотел, в магазин, разказване на случки от миналото, разговор за работа.

Втората част на системата е предназначена за курсисти с начални познания по езика и основни комуникативни умения.

Отговаря на нива А2 от Общоевропейската езикова рамка.

Комуникативните умения, които развива втората част на Nuovo Espresso 2 позволяват разговор за семейството, изразяване на предпочитания, съставяне на разкази и описание на случки и ситуации в минало несвършено време, изразяване на съгласие и несъгласие, предлагане, отхвърляне и приемане на помощ.

Третата част от системата е предназначена за курсисти в среден и напреднал курс. Усвояват се езиковите особености на италианския език чрез включените 10 учебни единици и упражнения към тях. Отговаря на ниво B1-C1 от Общоевропейската езикова рамка.

За развиване на комуникативните умения на Nuovo Espresso 3 са предложени разговор за езика, отправяне на извинения и отговор на такива, изразяване на учудване и недоверие, молба за обяснение и отговор на такава, даване на позволение и изразяване на толерантност, схеми за искане на различна информация и подаване на съответни указания.

Към новото издание на Nuovo Espresso италианското издателство Alma Edizioni обогатява и задълбочава познанията и уменията с допълнителни три учебни тетрадки и упражнения за нива B2-C1-C2. Насочени към тези, които искат да усъвършенстват знанията си по италиански език, да получат увереност в спонтанната комуникация, да усъвършенстват своето изразяване и използване на функции, структури и речник.

https://www.almaedizioni.it/it