Menu

Италиански език

Това е една от най-известните песни на италиански език – „Che sara ”. Пели са я почти всички звезди на италианската музика, но най-популярното и изпълнение е на „Рике е повери”. И дори без да знаете дума от курсове италиански език със сигурност запявате припева и, щом го чуете. Това си е хит, и то от първа величина. Както и още стотина италиански песни, като започнем с „Parla piu piano” на Джани Моранди, „ Il Tempo Se Ne Va” на Адриано Челентано, „Felicità” на Ал Бано и Румина Пауъл, , „Lasciate Mi Cantare” на Тото Котуньо, „La Cosa Mas Bella” на Ерос Рамацоти. Дали заради вродената музикалност на италианците, или заради езика, на който са изпети, но италианските песни имат тази способност – да се превръщат в световни хитове. Самата Италия също е хит – сред туристите. Тук са най-посещаваните градове в света – „Вечният” Рим, романтичната Венеция, прекрасният Неапол. Древна история, величествена архитектура, великолепна музика, прекрасна природа и усмихнати слънчеви хора, горди, че са италианци – това е Италия. Това е страната, дала на света Леонардо да Винчи, Микеланджело и Ботичели, Данте, Бокачо, Умберто Еко и Джани Родари, Верди, Вивалди, Паганини и Енио Мориконе. А също така пицата, спагетите, късото кафе и капучиното, червеното Ферари, Армани и Версаче – все неща, без които просто не можем. Е, вече искате ли да започнете вашите курсове италиански език?

Обикновено свързваме Италия най-вече с туризма. Тук са най-посещаваните градове в света – „Вечният” Рим, романтичната Венеция, прекрасният Неапол. Древна история, величествена архитектура, великолепна музика, прекрасна природа и усмихнати слънчеви хора, горди, че са италианци – това е Италия. Това е страната, дала на света Леонардо да Винчи, Микеланджело и Ботичели, Данте, Бокачо, Умберто Еко и Джани Родари, Верди, Вивалди, Паганини и Енио Мориконе. А също така пицата, спагетите, късото кафе и капучиното, червеното Ферари, Армани и Версаче – все неща, без които просто не можем.

Започнете да учите италиански и нека това бъде началото на вашето пътуване към тази прекрасна страна.

Системата „Nuovo Espresso” е разработена специално за чужденци, изучаващи италиански. С нея ще получите достатъчно знания, за да общувате свободно.  И някой ден ще можете да слушате прочутите канцонети, плавайки с гондола по каналите на Венеция, да гоните гълъбите на площад „Сан Марко” и да хвърлите монета във фонтана „Ди Треви”, за да сте сигурни, че ще се върнете. И ще стане онова, което трябва да стане „Сhe sarà – sarà” – както казват в Италия.

Новият учебен комплект по италиански език „Nuovo Espresso” е курс по италиански език, разделен на три нива (А1, А2 и Б1) съгласно Общата Европейска езикова рамка. Разработен е и се базира върху модерни, актуални и новаторски методологични принципи и съдържание, благодарение  на които курсистът лесно и бързо придобива знания, с които може да осъществи комуникация в реални ситуации. Системата „Nuovo Espresso” не е само осъвременен курс, а един нов курс с нови прочити, нови занимания, нова информация и … ни представя  „новият  италиански сериал“, който разказва всекидневните историите на четирима приятели, живот между работа, любов, ваканции и много непредвидени моменти. 

Учебникът „Nuovo Espresso 1” е първата част, предназначена за курсисти начално ниво. Съдържа 10 единици с упражнения към всяка една с различни диалози от “живия” италиански език. Отговаря на ниво А1 от Общоевропейската езикова рамка.

Комуникативните умения, които развива първата част на Nuovo espresso 1, позволяват поздравяване, представяне, запознаване, искане и даване на информация (телефонен номер, адрес, езикови познания), отправяне, приемане и отхвърляне на покана, говорене за свободното време, изразяване на вкусове и предпочитания, отправяне на благодарност, ситуации в ресторант, в хотел, в магазин, разказване на случки от миналото, разговор за работа…

Втората част на системата е предназначена за курсисти с начални познания по езика и основни комуникативни умения.

Отговаря на нива А2 от Общоевропейската езикова рамка.

Комуникативните умения, които развива втората част на Nuovo Espresso 2 позволяват разговор за семейството, изразяване на предпочитания, съставяне на разкази и описание на случки и ситуации в минало несвършено време, изразяване на съгласие и несъгласие, предлагане, отхвърляне и приемане на помощ…

Третата част от системата е предназначена за курсисти в среден и напреднал курс. Усвояват се езиковите особености на италианския език чрез включените 10 учебни единици и упражнения към тях. Отговаря на ниво B1-C1 от Общоевропейската езикова рамка.

За развиване на комуникативните умения на Nuovo Espresso 3 са предложени разговор за езика, отправяне на извинения и отговор на такива, изразяване на учудване и недоверие, молба за обяснение и отговор на такава, даване на позволение и изразяване на толерантност, схеми за искане на различна информация и подаване на съответни указания…

Към новото издание на Nuovo Espresso италианското издателство Alma Edizioni обогатява и задълбочава познанията и уменията с допълнителни три учебни тетрадки и упражнения за нива B2-C1-C2. Насочени към тези, които искат да усъвършенстват знанията си по италиански език, да получат увереност в спонтанната комуникация, да усъвършенстват своето изразяване и използване на функции, структури и речник

очаквайте информация

очаквайте информация

очаквайте информация