Menu

Нашите

  • Всички
  • Езикови
  • Подготвителни
english
Езикови

Английски език

През последните години „езикът на Шекспир” се превърна в международен. Дали заради не особено сложната си граматика, или поради някакви други причини, но той стана основен в общуването за милиони хора по света. А за съвременния човек, който иска да успее в работата си, да общува свободно и да се придвижва свободно по света, английският е необходимост.
Споменахме за сравнително опростената английска граматика, но не мислете, че ще ви е много леко. Все пак това е езикът, на който е писал не само великият бард. На този език е написана „Декларацията на независимостта”, „Утопия” на сър Томас Мор, „Алиса в страната на чудесата” на Луис Карол, „Приключенията на Том Сойер” на Марк Твен, „Старецът и морето” на Хемингуей. И колко още велики произведения – проза, поезия, драматургия. Е, на английски е и цялата съвременна поп музика –„Куин”, „Юрая Хийп”, Мадона, Уитни Хюстън, Лейди Гага и други, и други…
Цялата тази култура може да стане достъпна за вас, ако сте готови да учите. Ние ви предлагаме една от най-подходящите и доказала качествата си система за изучаване на английски – New Headway Fifth Edition. Учете спокойно и се забавлявайте, станете част от онези почти 1 000 000 000 души, които използват езика за работа и за общуване.

Виж повече →
german
Езикови

Немски език

През 1985г. Парламентарният съвет на Европа и ръководителите на европейските държави избират за официален химн на Европа Шилеровата „Ода на радостта”, включена в знаменитата ІХ симфония на Лудвиг ван Бетовен. И този избор не е случаен, защото текстът и музиката отдавна са се превърнали в символ на силата на човешкия дух, за неизчерпаемия оптимизъм и вярата, че с общи усилия може да се постигне всичко.
И вие можете да постигнете много, ако решите да учите езика на Гьоте, Хайне и Шилер, на братя Грим, на Моцарт, Бетовен, Бах и Вагнер. На немски днес се говори в три от най-развитите икономически страни – Германия, Австрия, Швейцария. И трите страни предлагат изключителни условия за туризъм не само заради алпийските курорти, но и заради прекрасната архитектура на градове като Виена, Кьолн, Лайпциг, Залцсбург, Берн, Женева.
Ако прибавим към това и имена като Mercedes, BMW, Audi представата за немскоговорещите страни ще стане още по-привлекателна. Ако търсите работа в чужбина, ако искате да получите добро образование, спокойно може да се насочите към която и да е от трите страни.
Ние ви предлагаме системата Themen Aktuell, която ще ви помогне да се справите с немската граматика, да натрупате необходимия за нормално общуване речников запас, а и да се запознаете с историята, културата и традициите на страната.

Виж повече →
spainish
Езикови

Испански език

Испанският е четвъртият най-говорим език в света.
Преди 400 години въображението на великия испански писател Мигел де Сервантес ражда знаменитите образи на Рицаря на печалния образ Дон Кихот и неговия оръженосец Санчо Панса. И може би си спомняте думите на великия идалго, че свободата е едно от най-ценните блага, с които небесата даряват хората.
Можете да откриете свободата да общувате с една от най-старите европейски култури – испанската. Испанският е четвъртият най-говорим език в света (вторият, ако не смятаме китайски и хинди). Испаноезичната култура дава едни от най-големите имена в изкуството, литературата и музиката на ХХ век – Федерико Гарсия Лорка, Габриел Гарсия Маркес и „Сто години самота”, Исабел Алиенде и „Къщата на духовете”, Пабло Пикасо, Салвадор Дали, Хосе Карерас.

Прибавете към всичко това
и песните на Хулио Иглесиас, Алехандро Санс, Шакира, Рики Мартин, а защо не и
Антонио Бандерас, Пенелопе Крус, Дана Гарсия, Освалдо Риос, или пък Диего
Марадона, Рафаел Надал, Фернандо Алонсо, Давид Силва и други, и други… А какво ще кажете за
футболните грандове „Барселона” и „Реал Мадрид”. Трябват ли ви още причини, за
да започнете да учите испански?

Ние ви предлагаме една от
най-добрите системи за изучаване на испански език – Nuevo VEN. Открийте един нов
свят – различен и в същото време много близък до нашия. Открийте една нова свобода.

Виж повече →
CiLNZmTW0AADm40
Езикови

Италиански език

Обикновено свързваме Италия най-вече с туризма. Тук са най-посещаваните градове в света – „Вечният” Рим, романтичната Венеция, прекрасният Неапол. Древна история, величествена архитектура, великолепна музика, прекрасна природа и усмихнати слънчеви хора, горди, че са италианци – това е Италия. Това е страната, дала на света Леонардо да Винчи, Микеланджело и Ботичели, Данте, Бокачо, Умберто Еко и Джани Родари, Верди, Вивалди, Паганини и Енио Мориконе. А също така пицата, спагетите, късото кафе и капучиното, червеното Ферари, Армани и Версаче – все неща, без които просто не можем.
Започнете да учите италиански и нека това бъде началото на вашето пътуване към тази прекрасна страна. Системата „Nuovo Espresso” е разработена специално за чужденци, изучаващи италиански. С нея ще получите достатъчно знания, за да общувате свободно. И някой ден ще можете да слушате прочутите канцонети, плавайки с гондола по каналите на Венеция, да гоните гълъбите на площад „Сан Марко” и да хвърлите монета във фонтана „Ди Треви”, за да сте сигурни, че ще се върнете. И ще стане онова, което трябва да стане „Сhe sarà – sarà” – както казват в Италия.

Виж повече →
french
Езикови

Френски език

Франция е люлката не само на съвременната европейска култура. Идеята за „Братство, равенство, свобода ”, която е неотделима част от съвременната цивилизация, се ражда по улиците на Париж. В „Лувър” са събрани най-великите платна на световната живопис. Всеки е прочел поне веднъж в живота си роман на Длександър Дюма, Виктор Юго или Емил Зола. Дори да не се интересувате от живопис, със сигурност знаете кои са Моне, Дега, Гоген. Слушали сте песните на френски език на Едит Пиаф, Шарл Азцнавур, Силви Вартан, Милен Фармер. Френското кино създава едни от шедьоврите в световната кинематография. Не е нужно да ви казваме кои са Жан Габен, Ален Делон, Катрин Деньов, Венсан Касел, Жерар Депардио. Но Франция не е само това. Тя е и малките селца в Прованс, и замъците по бреговете на Лоара, и скалистите брегове
на Бретан, и лозята на Бургундия.

Едва ли има човек, който да не мечтае да посети този
уникален със своята атмосфера град. Но да си в Париж и да не разбираш френски…

Ние ще ви дадем
възможност да почувствате истинската същност на една от най-древните европейски
държави. Системата „Panoraма” не само ще ви помогне да овладеете не лесния френски език, но ще ви даде и много знания за страната и нейните хора.

Виж повече →
greek
Езикови

Гръцки език

Обикновено, когато става въпрос за Гърция, най-напред се сещаме за Зевс, Аполон и Афродита, за Спарта и Акропола, за Олимпийските игри. Да, това е Гърция – страна с древна история, със съхранени традиции и уважение към миналото.
Всеки, който е минал през училищната програма си спомня Питагоровата теорема, „Илиада” на Омир, трагедиите на Софокъл и комедиите на Аристофан, поезията на Сафо, басните на Езоп. Това също е Гърция – древна култура и древна наука, дала началото на цялото съвременно знание.
Гърция – това са и Аристотел, Диоген, Платон и Сократ, по днешните стандарти енциклопедични личности, чиито идеи за морала, етиката, естетиката, политиката, демокрацията са в основата на съвременната цивилизация.
Но Гърция е и прекрасна природа, острови като Тасос и Корфу, където на всички ни се иска да отидем (а някои от вас със сигурност вече са били), а също и маслиновите горички, прочутото гръцко узо и естествено – най-известният от всички танци – сиртаки.
За нас Гърция е просто „нашата южна съседка”. А човек трябва да разбира езика на съседите си. Ние ви предлагаме системата Επικοινωνηστε Ελληνικα.

Виж повече →