Menu

Нашите

  • Всички
  • Езикови
  • Подготвителни
english
Езикови

Английски език

През последните години „езикът на Шекспир” се превърна в международен. Дали заради не особено сложната си граматика, или поради някакви други причини, но той стана основен в общуването за милиони хора по света. А за съвременния човек, който иска да успее в работата си, да общува свободно и да се придвижва свободно по света, английският е необходимост.
Споменахме за сравнително опростената английска граматика, но не мислете, че ще ви е много леко. Все пак това е езикът, на който е писал не само великият бард. На този език е написана „Декларацията на независимостта”, „Утопия” на сър Томас Мор, „Алиса в страната на чудесата” на Луис Карол, „Приключенията на Том Сойер” на Марк Твен, „Старецът и морето” на Хемингуей. И колко още велики произведения – проза, поезия, драматургия. Е, на английски е и цялата съвременна поп музика –„Куин”, „Юрая Хийп”, Мадона, Уитни Хюстън, Лейди Гага и други, и други…
Цялата тази култура може да стане достъпна за вас, ако сте готови да учите. Ние ви предлагаме една от най-подходящите и доказала качествата си система за изучаване на английски – New Headway Fifth Edition. Учете спокойно и се забавлявайте, станете част от онези почти 1 000 000 000 души, които използват езика за работа и за общуване.

Виж повече →
german
Езикови

Немски език

През 1985г. Парламентарният съвет на Европа и ръководителите на европейските държави избират за официален химн на Европа Шилеровата „Ода на радостта”, включена в знаменитата ІХ симфония на Лудвиг ван Бетовен. И този избор не е случаен, защото текстът и музиката отдавна са се превърнали в символ на силата на човешкия дух, за неизчерпаемия оптимизъм и вярата, че с общи усилия може да се постигне всичко.
И вие можете да постигнете много, ако решите да учите езика на Гьоте, Хайне и Шилер, на братя Грим, на Моцарт, Бетовен, Бах и Вагнер. На немски днес се говори в три от най-развитите икономически страни – Германия, Австрия, Швейцария. И трите страни предлагат изключителни условия за туризъм не само заради алпийските курорти, но и заради прекрасната архитектура на градове като Виена, Кьолн, Лайпциг, Залцсбург, Берн, Женева.
Ако прибавим към това и имена като Mercedes, BMW, Audi представата за немскоговорещите страни ще стане още по-привлекателна. Ако търсите работа в чужбина, ако искате да получите добро образование, спокойно може да се насочите към която и да е от трите страни.
Ние ви предлагаме системата Themen Aktuell, която ще ви помогне да се справите с немската граматика, да натрупате необходимия за нормално общуване речников запас, а и да се запознаете с историята, културата и традициите на страната.

Виж повече →
spainish
Езикови

Испански език

Испанският е четвъртият най-говорим език в света.
Преди 400 години въображението на великия испански писател Мигел де Сервантес ражда знаменитите образи на Рицаря на печалния образ Дон Кихот и неговия оръженосец Санчо Панса. И може би си спомняте думите на великия идалго, че свободата е едно от най-ценните блага, с които небесата даряват хората.

Виж повече →
italian
Езикови

Италиански език

Това е една от най-известните песни на италиански език – „Che sara ”. Пели са я почти всички звезди на италианската музика, но най-популярното и изпълнение е на „Рике е повери”. И дори без да знаете дума от курсове италиански език със сигурност запявате припева и, щом го чуете. Това си е хит, и то от първа величина. Както и още стотина италиански песни, като започнем с „Parla piu piano” на Джани Моранди, „ Il Tempo Se Ne Va” на Адриано Челентано, „Felicità” на Ал Бано и Румина Пауъл, , „Lasciate Mi Cantare” на Тото Котуньо, „La Cosa Mas Bella” на Ерос Рамацоти. Дали заради вродената музикалност на италианците, или заради езика, на който са изпети, но италианските песни имат тази способност – да се превръщат в световни хитове.
Самата Италия също е хит – сред туристите. Тук са най-посещаваните градове в света – „Вечният” Рим, романтичната Венеция, прекрасният Неапол. Древна история, величествена архитектура, великолепна музика, прекрасна природа и усмихнати слънчеви хора, горди, че са италианци – това е Италия. Това е страната, дала на света Леонардо да Винчи, Микеланджело и Ботичели, Данте, Бокачо, Умберто Еко и Джани Родари, Верди, Вивалди, Паганини и Енио Мориконе. А също така пицата, спагетите, късото кафе и капучиното, червеното Ферари, Армани и Версаче – все неща, без които просто не можем. Е, вече искате ли да започнете вашите курсове италиански език?

Виж повече →
french
Езикови

Френски език

Знаете ли коя е световната столица на любовта? А на модата? А къде е Кварталът на художниците? А къде се намира прочутата картина на Леонардо „Мона Лиза”? А в кой град се развива действието на „Тримата мускетари?” Отговорът на всички тези въпроси е един – Париж, столицата на Франция.
Франция е люлката не само на съвременната европейска култура. Идеята за „Братство, равенство, свобода ”, която е неотделима част от съвременната цивилизация, се ражда по улиците на Париж. В „Лувър” са събрани най-великите платна на световната живопис. Всеки е прочел поне веднъж в живота си роман на Длександър Дюма, Виктор Юго или Емил Зола. Дори да не се интересувате от живопис, със сигурност знаете кои са Моне, Дега, Гоген. Слушали сте песните на френски език на Едит Пиаф, Шарл Азцнавур, Силви Вартан, Милен Фармер. Френското кино създава едни от шедьоврите в световната кинематография. Не е нужно да ви казваме кои са Жан Габен, Ален Делон, Катрин Деньов, Венсан Касел, Жерар Депардио.

Виж повече →
greek
Езикови

Гръцки език

Обикновено, когато става въпрос за Гърция, най-напред се сещаме за Зевс, Аполон и Афродита, за Спарта и Акропола, за Олимпийските игри. Да, това е Гърция – страна с древна история, със съхранени традиции и уважение към миналото.
Всеки, който е минал през училищната програма си спомня Питагоровата теорема, „Илиада” на Омир, трагедиите на Софокъл и комедиите на Аристофан, поезията на Сафо, басните на Езоп. Това също е Гърция – древна култура и древна наука, дала началото на цялото съвременно знание.
Гърция – това са и Аристотел, Диоген, Платон и Сократ, по днешните стандарти енциклопедични личности, чиито идеи за морала, етиката, естетиката, политиката, демокрацията са в основата на съвременната цивилизация.
Но Гърция е и прекрасна природа, острови като Тасос и Корфу, където на всички ни се иска да отидем (а някои от вас със сигурност вече са били), а също и маслиновите горички, прочутото гръцко узо и естествено – най-известният от всички танци – сиртаки.
За нас Гърция е просто „нашата южна съседка”. А човек трябва да разбира езика на съседите си. Ние ви предлагаме системата Επικοινωνηστε Ελληνικα.

Виж повече →