Menu

Специализирани курсове

Творческо писане

„Да пишеш прекрасно означава едновременно да мислиш прекрасно, да чувстваш прекрасно и прекрасно да се изразяваш, тоест да притежаваш еднакво ум, душа и вкус.“ – Жорж Бюфон

Защото книгите са чудно красиви съкровищници на мечти – за онзи, който ги пише, и за този, който ги чете

Много често курсовете за творческо писане се бъркат с курсовете за създаване на интерпретативни съчинения и есета. Да, и те са творчески текстове, но не става дума за тях. Става дума за това, да се научи човек да създава собствени оригинални художествени текстове – кратки разкази, авторски приказки, забавни истории, а защо не и стихове.

С курсовете по творческо писане всеки може  да даде свобода на въображението си и едновременно с това да развие своята езикова култура и литературни познания, да се научи как  да структурира и създава истински литературен текст и в същото време да се забавлява.

В процеса на курса се разглеждат някои основни теми като:

1. Основни художествени понятия

2. Как се изгражда характер на герой

3. Разказвачът и неговото място в творбата

4. Героите разговарят – построяване на диалог

5. Как да напиша разказ – идея, план, композиция

Актьорско майсторство,

Целият свят е сцена и всички ние сме актьори на нея – влизаме, излизаме и за своето време всеки от нас играе различни роли… – Уилям Шекспир

Може да ви се стори странно, но  курсове по актьорско майсторство и сценична реч са нужни на всеки пети човек.

Такива курсове са шанс за всеки да промени и подобри своя живот. Тук може да се научите на стресоустойчивост (по пътя на усвояване борбата със стреса), да се избавите от негативни нагласи, да развиете своя глас, да подобрите навиците на общуване, да се научите на методите за влизане в различни ролеви състояния. Освен това курсовете по актьорско майсторство и сценична реч са прекрасен начин да си починете, да забравите проблемите и да се пренесете в увлекателния свят на творчеството.

Курсовете по актьорско майсторство не са само за тези, които искат да кандидатстват в Театралната академия. Те са и за тези, които искат да разкрият творческия си потенциал, да се избавят „сценичната треска“ пред публика, правилно и точно да изразяват мисли си, да се чувстват спокойно и свободно, когато трябва да говорят пред непознати.

Изобразително изкуство

Художникът държи Вселената в ума и в ръцете си – Леонардо да Винчи

Ако вътрешният глас ви говори, че не можете да рисувате – рисувайте колкото се може повече и тогава този глас ще заглъхне. – Винсент Ван Гог

За кандидат-студентите

Подготовка за кандидатстудентски изпити в УАСГ, НХА, Технически и Лесотехнически университети, НБУ

В зависимост от нивото и възможностите на всеки курсист и университета, в който ще се кандидатства, се изготвя индивидуална програма за изучаване и овладяване на техниките чрез рисуване от натура на специфични за изпита ръбести и овални предмети, поетапно конструиране на рисунката и изграждане на светлосенки.

Кандидатстване след седми клас

Тези, които искат да кандидатстват в художествени и професионални гимназии по фотография, мода и дизайн, специалности с рисуване ще изучат перспективното конструиране на натюрморт и изпълнението му със светлосенки, пропорциите на човешкото тяло и изграждането на фигурална композиция, комбинаторика.

Полага се основата на всичко, което по-късно ще е необходимо, за да се развият уменията и да се положат успешно изпитите.

А също и за всички, които просто обичат да рисуват или искат да открият още един начин да изразяват себе си.

Компютърни