УЦ Планета в социалните мрежи

Курсове руски език

курсове руски език - учебен център "Планета"

Курсове руски език от учебен център „Планета“ Варна

Денят е 12 април 1961 година. На борда на космическия кораб „Восток” е първият човек, видял земята от Космоса – съветския космонавт Юрий Гагарин. И първата земна дума, която Космосът чува, е на руски – „Поехали”. Можете да го разберете буквално –„Тръгнахме”. Но тази единствена думичка всъщност има много по-дълбок смисъл. Защото в този ден човекът поема един съвсем нов път – към звездите.

Сигурно има нещо символично в това, че пърият език, прозвучал в космическото пространство, е руски език – езикът на най-голямата държава в света. В хилядолетната си история Русия е ставала начало на много нови пътища за човечество. Циолковски открива реактивния двигател, Менделеев – периодичната система, Фадей Белингсхаузен – Антарктида, Александър Попов – радиотелеграфа, Жуковски – аеродинамиката. И това е само една малка част от приноса на руските хора в развитието на съвременната цивилизация.

Прибавете и онова, което Русия е дала на световната култура – музика, литература, балет, театър, живопис. Пушкин, Толстой, Достоевски, Чехов – техните произведения са в основата на световната литературна класика. Чайковски, Глинка, Мусоргски, Прокофиев – дори да не се интересувате от класическа музика, със сигурност сте чували тези имена. Картини на Айвазовски, Рьорих, Брюлов, Серов и Кандински са изложени в най-големите световни музеи и галерии. Школата на Станиславски е в основата на съвременния театър, а руският балет е доказано най-добрият в света с имена като Анна Павлова, Галина Уланова, Майя Плисецкая, Екатерина Максимова.

И това не е само история и стара слава. Започнете едно интересно и увлекателно пътешествие на руски език, за да откриете Русия за себе си.. Защото, за съжаление, отношението към тази страна и нейния народ твърде често се мени заради политически пристрастия. И ако ви трябват по-прагматични причини, за да се насочите към езика на Пушкин, погледнете към руските пазари. Българският бизнесът разбра, че трябвя вече да върне загубените си преди време позиции. Руските туристи са голяма част от почиващите по нашите морски и планински курорти. А в руските сайтове можете да намерите абсолютно всичко – най-новите книги на руски език, най-новата музика, филми, игри и каквото още поискате.

Предполагаме, че вече искате да започнете курсове руски език в нашите учебни центрове.

Нека не ви плашат прословутите руски падежи – руската граматика не е толкова трудна, колкото си мислите. А почти 70% от лексиката ни е обща – предимство, което никой друг език не ви дава. Предлагаме ви системата курсове руски език ДИАЛОГ С РОССИЕЙ, която ще ви въведе леко и достъпно в руската граматика, а ще ви даде и много знания за историята, културата и съвременния живот на Русия и нейните хора.

Ну, что решили? Поехали?

 

Популярни постове

Най-трудните езици в света
16 март 2016
Най-трудните езици в света
Учебен център "ПЛАНЕТА" представя едни от най-трудните езици в света
ПАРТИ!!!
19 август 2015
ПАРТИ!!!
На 1 март УЧЕБЕН ЦЕНТЪР ПЛАНЕТА организира ПАРТИ за всички служители на ДЕВНЯ ЦИМЕНТ АД, на което ще се раздадат дипломите за приключилите обучения.
РЕКЛАМНА ФОТОСЕСИЯ НА УЧЕБЕН ЦЕНТЪР „ПЛАНЕТА“ ПО СЛУЧАЙ НОВИЯ САЙТ И НОВАТА УЧЕБНА 2015-2016 ГОДИНА
25 септември 2015
РЕКЛАМНА ФОТОСЕСИЯ НА УЧЕБЕН ЦЕНТЪР „ПЛАНЕТА“ ПО СЛУЧАЙ НОВИЯ САЙТ И НОВАТА УЧЕБНА 2015-2016 ГОДИНА
Всички знаем известната поговорка: „По дрехите посрещат“.

Реклами