УЦ Планета в социалните мрежи

Български език за чужденци

Български език за чужденци в учебен център „Планета“ град Варна

Bulgarski ezik za chujdenciДобър вечер приятелю млад,
добър вечер другарю.
Добре дошъл в нашия град,
добре дошъл в България.

През 1968 година невероятната Паша Христова изпя за първи път тази прекрасна песен, която само за няколко дни се превърна в хит. И не само това – тя стана един от символите на България, отражение на българската душа, на огромното гостоприемно и отворено към света сърце на българския народ.

Ние също казваме „Добре дошли в България” на всички вас, родените извън нейните граници, на вас, които сте избрали нашата страна за почивка, за да живеете тук или за да развивате своя бизнес.

Сигурно са ви били необходими само два-три дни, за да разберете, че сте се озовали на най-прекрасното място на земята, в едно кътче с райска природа, където живеят прекрасни хора. Тук има всичко – прекрасно море, безкрайни равнини и поля, невероятно красиви планини, реки и езера, вековни гори. Никъде другаде по света природата не е била толкова щедра. Тук винаги посрещат гостите с усмивка и с широко отворено сърце. Българите са гостоприемни, сърдечни, доброжелателни, искрени, интелигентни хора. Ще го разберете още при първите си срещи с тях. Няма значение дали сте в големия град или в някое загубено в планината селце – никога няма да се почувствате сами или чужди.

А ако искате да бъдете не само гости, а част от тази прекрасна страна – научете български. Вярно, не е лесен езикът ни, но е красив, богат и звучен. Чрез него ще се докоснете и до българската душевност, и до българската история и култура. Защото България не е само Стоичков и киселото мляко. България – това е прекрасната поезия на Ботев, Вазов, Яворов, Валери Петров, Дамян Дамянов; това са романите и разказите на Елин Пелин, Йовков, Димитър Талев, Николай Хайтов и Йордан Радичков. Български са прекрасните гласове на Борис Христов, Николай Гяуров, Райна Кабаиванска и Гена Димитрова. Български са момите от огрените в слънце платна на Владимир Димитров-Майстора, пейзажите на Цанко Лавренов и битовите сцени на Стоян Венев, Дечко Узунов, Златю Бояджиев.

До всичко това можете да достигнете чрез езика ни – един от най-старите в Европа, съхранен въпреки превратностите на историческата ни съдба.

Предлагаме ви да го направите с една много добра система Български език за чужденци, в която са съчетани достъпно и интересно нелесната българска граматика с разнообразна и богата лексика. А след това, когато някъде ви посрещнат със сърдечното българско „Добре дошли!”, вие с усмивка ще отговорите съвсем по български: „Добре заварили!”

Поканете вашите чуждестранни приятели в програмата ни – български език за чужденци!

 

Популярни постове

Най-трудните езици в света
16 март 2016
Най-трудните езици в света
Учебен център "ПЛАНЕТА" представя едни от най-трудните езици в света
ПАРТИ!!!
19 август 2015
ПАРТИ!!!
На 1 март УЧЕБЕН ЦЕНТЪР ПЛАНЕТА организира ПАРТИ за всички служители на ДЕВНЯ ЦИМЕНТ АД, на което ще се раздадат дипломите за приключилите обучения.
РЕКЛАМНА ФОТОСЕСИЯ НА УЧЕБЕН ЦЕНТЪР „ПЛАНЕТА“ ПО СЛУЧАЙ НОВИЯ САЙТ И НОВАТА УЧЕБНА 2015-2016 ГОДИНА
25 септември 2015
РЕКЛАМНА ФОТОСЕСИЯ НА УЧЕБЕН ЦЕНТЪР „ПЛАНЕТА“ ПО СЛУЧАЙ НОВИЯ САЙТ И НОВАТА УЧЕБНА 2015-2016 ГОДИНА
Всички знаем известната поговорка: „По дрехите посрещат“.

Реклами