УЦ Планета в социалните мрежи

КОМПЮТЪРНА ГРАМОТНОСТ

Komputarni kursowe - VutreshnaЗнаете ли кой е Джон Атанасов? Сигурно вече се усмихвате, защото едва ли има българин, който да не знае името на човека, създал един от първите съвременни компютри. А знаете ли, че размерите на въпросния АВС са били 150 х 91 х 91 см. – горе-долу колкото един големичък телевизор. Първият работещ компютър, конструиран през 1946 година, е имал още по-чудовищни размери – площ от 300 кв.м. и тегло над 30 тона. Когато през 1943 година компанията IBM построява машината Mark I (един от прародителите на днешния компютър) президентът и – Томас Уотсън казва: “Аз мисля, че на света има търсене за около пет компютъра”.

Звучи невероятно, даже малко смешно, нали? Особено като се има предвид, че днес, 70 години след това изказване, във всеки дом има по един, че и по два компютъра, че всички се разхождаме, понесли в чантите и по джобовете си компютри с размерите на пакетче дъвки, че не тръгваме на път, та дори и на почивка, без да вземем със себе си лаптопите.

Родените след 1990 година сигурно си мислят, че първо е бил създаден компютърът, а след това с помощта на AutoCad, CorelDraw и Photoshop – Вселената. Това разбира се, е в кръга на шегата. Но е факт, че компютърът е неотделима част от живота ни, че сега е трудно да си представим търсенето на информация без Google и общуването без имейли и Skype.

Когато търсите работа, първото, което ви питат, е имате ли компютърна грамотност. Да се владее тъй нареченият офис пакет е просто задължително. Ние ще ви помогнем да натрупате първоначални знания, ако сега правите първите си стъпки в овладяването на компютъра, или да разширите, задълбочите и затвърдите това, което вече имате като опит. Ще ви помогнем да се справите и с така необходимите графични програми – AutoCad, CorelDraw и Photoshop, нужни не само за работата ви, но и заради удоволствието с тяхна помощ да правиш света такъв, какъвто на тебе ти харесва – по-подреден или пък по-ярък, по-забавен.

 

Популярни постове

Най-трудните езици в света
16 март 2016
Най-трудните езици в света
Учебен център "ПЛАНЕТА" представя едни от най-трудните езици в света
ПАРТИ!!!
19 август 2015
ПАРТИ!!!
На 1 март УЧЕБЕН ЦЕНТЪР ПЛАНЕТА организира ПАРТИ за всички служители на ДЕВНЯ ЦИМЕНТ АД, на което ще се раздадат дипломите за приключилите обучения.
РЕКЛАМНА ФОТОСЕСИЯ НА УЧЕБЕН ЦЕНТЪР „ПЛАНЕТА“ ПО СЛУЧАЙ НОВИЯ САЙТ И НОВАТА УЧЕБНА 2015-2016 ГОДИНА
25 септември 2015
РЕКЛАМНА ФОТОСЕСИЯ НА УЧЕБЕН ЦЕНТЪР „ПЛАНЕТА“ ПО СЛУЧАЙ НОВИЯ САЙТ И НОВАТА УЧЕБНА 2015-2016 ГОДИНА
Всички знаем известната поговорка: „По дрехите посрещат“.

Реклами