УЦ Планета в социалните мрежи
10 януари
2010
Галерия
1297 Прегледа

Новогодишно тържество 2009г.

Новогодишно тържество в „Планета“

Новогодишно тържество в навечерието на Новата 2010 година УЧЕБЕН ЦЕНТЪР „ПЛАНЕТА”. Отново подари на своите малки ученици едно незабравимо Коледно-новогодишно преживяване, наречено „Концерт състезание”.
На 22.12.2009г. в зала „Дали” на хотел „Golden tulip” се събраха всички ученици на „ПЛАНЕТА” и техните родители. Градусът на настроението беше изключително висок много преди започването на нашето новогодишно тържество, защото всички си спомняха веселието и смеха, които съпътстваха миналогодишно празнично парти.

Само че тази година никой не знаеше какво точно ще се случи. Подготовката на тържеството бе обвита в „дълбока секретност”. Самите деца бяха изненадани, когато пред вратите на залата ги посрещаха преподавателите на УЧЕБНИЯ ЦЕНТЪР, закачаха им разноцветни табелки с имената и вързваха на ръцете им ленти в оранжево, червено, синьо, жълто и зелено.

Когато залата се напълни и удари предварително обявеният за начало час на това новогодишно тържество, на сцената, под красива арка от ярко-червени балони, се появи нашата стара позната – украинката Марина Цимбровска. Отново на нея бе гласувано доверието да води това отговорно събитие, защото тя доказа, че се справя отлично не само с българския език, но и с всякакви непредвидени ситуации.

Марина поздрави гостите на нашето новогодишно тържество с прекрасната руска песен „Новый, новый год”, а докато отшумяваха последните акорди на песента, в залата, със запалени бенгалски огньове в ръце, влязоха децата и преподавателите на УЧЕБЕН ЦЕНТЪР „ПЛАНЕТА”. Те бяха посрещнати от бурните аплодисменти на родители и гости.

Водещата поздрави гостите на нашето новогодишно тържество, родителите и децата и им пожела весело настроение и много усмивки на празника. След това прикани децата да заемат своите места. Всяка групичка се настани на столове, които съответстваха на цвета на панделките, завързани по рано на децата от преподавателите.

И понеже новогодишният празник е невъзможен без магията на едно новогодишно тържество, Марина повика не един, а цели трима магьосници, които трябваше да украсят невидимата елха за празника. Пред публиката застанаха великите магове Александър Чародеев, Михо Магьосников и Давид Вълшебников. Това бяха най-малките ученици на УЧЕБЕН ЦЕНТЪР „ПЛАНЕТА” – Александър Юнг на 4 години, Михо Колев на 4 години и Давид Колев на 5 години. Те казаха своите магически заклинания на английски, немски и руски, а след това превърнаха стотици сапунени балони в истински топки за украса.

Когато на сцената вече имаше прекрасна новогодишна елха, а магьосниците бяха изпратени с бурни аплодисменти от нашето новогодишно тържество, Марина най-сетне разкри пред всички какво точно ще се случи този път. Оказа се, че децата ще трябва да поработят, защото една известна национална телевизия ги бе помолила да заснемат празнична новогодишна програма. И  тъй като предаванията бяха състезателни, се сформираха пет отбора – ЧЕРВЕНИ, СИНИ, ЗЕЛЕНИ, ОРАНЖЕВИ и ЖЪЛТИ. А щом има състезание, трябва да има и жури. Многоуважаемото жури бе председателствано от г-жа Янка Димитрова – национален мениджър на „Позвънете”АД, а в състава му влязоха г-жа Пресияна Колева, представител на родителите, г-н Дончо Колев – представител на варненските бизнес среди и г-н Борислав Тинков – представител на „Черноморска технологична компания”, един от най-дългогодишните корпоративни клиенти на Учебен център „ПЛАНЕТА”.

След като журито зае своите места, бе даден стартът на първото състезание в програмата – шоуто „СТАНИ БОГАТ”.

Първи, на нашето новогодишно тържество, се включи отборът на ЧЕРВЕНИТЕ с капитан г-жа Мариана Станчева, преподавател по английски език и участици Ивана Тошкова, Моника Пенкова, Михаела Йорданова, Преслава Недялкова, Ивайло Белчев, Александра Василева и Благовест Дочев. За да докажат, че са готови за победа, те извикаха своя девиз: „Ний сме червени и страшни, първото място е наше”. Играта за тях започна с различни въпроси, включващи наученото  при посещенията им в УЧЕБЕН ЦЕНТЪР „ПЛАНЕТА”. Децата разказваха на английски и руски приказки, рецитираха стихотворения, отговаряха на забавни въпроси, решаваха ребуси. За участието си те получиха от журито много високи оценки.

Следващ в състезанието бе отборът на ЗЕЛЕНИТЕ. Капитан на отбора бе г-жа Нора Маринова, а състезателите бяха Симеон Стоянов, Надежда Христова, Радина Минчева, Румина Тодорова, Ивелин Янев и Михаела Христова. Техният девиз бе: „Зеленички сме ние, всички ще надвием”. И този отбор бе готов да се бори за победата на това новогодишно тържество. Децата   рецитираха, отговаряха на много „коварни” въпроси и почти не допуснаха грешки, за което бяха възнаградени от журито с отлични оценки.

Дойде редът и на отбора на СИНИТЕ. Техен капитан бе г-жа Лидия Стефанова, а състезатели – Калина Христова, Анастасия Янева, Ралица Димитрова, Дарина Димова, Александра Кирязова, Милан Ганчев. С девиза си: „Ние пък сме сини и сме непобедими” децата заявиха, че са твърдо решени да спечелят състезанието на нашето новогодишно тържество. Въпросите, които им бяха зададени, бяха трудни и сложни, а стиховете и приказките показаха колко напреднали са в изучаването на английския език всички участици. За своето представяни Синият отбор получи от журито изключително високи оценки.

Водещата Марина Цимбровска повика на сцената следващия отбор – на ОРАНЖЕВИТЕ. Той излезе, воден от своя капитан г-ца Иглика Парушева. В отбора участваха Полина Ангелова, Михаела Райкова, Мартина Петрова, Илиян Василев и Ивайло Цочев. Девизът, който ги ръководи по време на цялото състезание, бе: „Оранжеви сме няма спор, първи сме като отбор”. Въпреки че бяха най-малко, децата в отбора на Оранжевите показаха, че няма да отстъпят на другите. Всички отговаряха безгрешно на въпросите на нашето новогодишно тържество, казаха стиховете и приказките си и заслужиха високите оценки на журито и аплодисментите на публиката.

Последен в играта се включи отборът на ЖЪЛТИТЕ с капитан г-жа Сашка Иванова и състезатели Селин Селимова, Димана Стойчева, Кристиян Радев, Петя Демирева, Жанела Желязкова и Силвия Кунева. Представянето на другите отбори ги амбицира да покажат най-доброто от себе си и те започнаха с бодрия девиз: „Жълти сме като слънца, ние ще сме на върха”. И в този отбор състезателите бяха изключително добре подготовени и почти не допускаха грешки. За да отговори на един от поставените въпроси, Димана Стойчева изпя песента „The boy does nothing” и публика, и жури, а и самите участици бяха възхитени от артистичното и изпълнение. За доброто си представяне Жълтият отбор получи високи оценки от журито на нашето новогодишно тържество.

Така завърши това първо състезание в новогодишната програма. Председателят на жури г-жа Янка Димитрова заяви, че е било изключително трудно да се оценява, защото представянето на всеки отбор е било отлично.
И понеже това беше новогодишна телевизионна програма, трябваше да има и специално предаване за децата – все пак те заслужаваха почивка след оспорваната борба в „Стани богат”. За това се погрижи група млади таланти, изучаващи руски език – Ивайло Белчев, Преслава Недялкова, Ивайло Цочев и Димана Дойчева. Те представиха куклената приказка „Бабушка удава”, с която завладяха и малки, и големи на нашето новогодишно тържество.

След този кратък отдих представители от всички отбори бяха извикани да изтеглят реда, по който ще учавстват в следващито състезание на нашето новогодишно тържество. Водещата Марина обяви, че това е „DANCING STARS”. Всеки от отборите трябваше да се представи с конкретен танц, който освен всичко друго бе направен достатъчно труден с  различни допълнителни аксесуари. Отборът на Червените  трябваше да танцува Лимбо – танц характерен за Хавайските острови. Пъстрите хавайски гердани, които състезателите получиха, ги накараха да почувстват наистина като на хавайско парти и те се представиха блестящо, като предизвикаха смеха и аплодисментите на публиката.

Отборът на Сините трябваше да танцува Виенски валс, но не как да е, а с плавници на краката. Въпреки повишената трудност на танца и тези състезатели се справиха като абсолютни професионалисти.

Зеленият отбор изтегли да танцува Рок енд рол. И това не беше никак лесно, защото състезателите не трябваше да излизат от очертанията на  сгънат няколко пъти вестик. Бурните аплодисменти на публиката доказаха, че малките танцьори са се справили отлично на нашето новогодишно тържество.

Оранжевият отбор трябваше да танцува кавказкия народ танц „Лезгинка”. За повечето от тях този танц беше напълно непознат, а се оказа, че трябва да го танцуват със заешки уши и изкуствени мустаци. Освен това по време на танца мустаците не трябваше да падат,което беше доста трудно, но и също толкова забавно.

Последен в танцовото шоу се включи отборът на Жълтите. Той танцува „Кан кан”. Участиците доста се притесниха, когато на краката им поснавиха огромни пантофи. Задачата беше по време на танца пантофите да не падат – нещо почти невъзможно.

Когато състезателната част на нашето новогодишно тържество приключи, Марина обясни на всички защо децата са се представили толкова добре. Все пак за техните изпълнения следеше не кой да е, а републиканският шампион по ката Илиян Василев. Той демонстрира сред пълна тишина в залата своите спортни умения и доказа, че не случайно е носител на републиканска титла.

След като показаха танцовите си умения, децата трябваше малко да си починат. Но в една новогодишна програма няма място за дълги паузи, затова на помощ бяха извикани родителите и гостите. В новогодишната нощ винаги се разказват приказки и възрастните, които също са били деца, се заеха да разкажат познатата приказка „Дядо и ряпа”. Марина разпредели ролите и след кратка репетиция пред публиката на нашето новогодишно тържество, се състоя премиерата на една много необичайна, но невероятно смешна версия на известната детска приказка. Актьорите се оказаха изключително талантливи и веднага навлязоха в ролите си, а това бе и причината за огромния успех на спектакъла и за бурните и нестихващи аплодисменти на всички присъстващи.

А преди да продължи усилената работа по новогодишната програма, на сцената излезе Петя Демирева и покори всички с прекрасното изпълнение на народната песен „Заспала е Ружа мома”.

След това кратко емоционално прекъсване, новогодишната програма трябваше да продължи. Дойде ред на  “MUSIC IDOL”. Всеки от отборите на нашето новогодишно тържество, бе подготвил една известна песен, с която щеше да се представи пред публиката и строгото жури. Но в този момент се появи проблем – нямаше музиканти. Естествено родителите веднага се притекоха на помощ и за кратко време бяха сформирани пет оркестъра. Сега вече състезанието можеше да започне.

Първи се появи отборът на Червените. Под съпровода на вокално – инструментална група „Стана тя, каквато стана” децата изпълниха песента „Bahama mama” и изправиха цялата зала на крака.

Следваше отборът на Жълтите. Заедно със световно известната група „Де се е чуло, видяло” той изпълни „Hands up”. Изпълнението бе изключително артистично и участиците бяха възнаградени с щедрите аплодисменти на публиката.

Отборът на Сините се включи в състезанието заедно със своята група „Гръм и трясък” и песента „Let’s get Loud”. Това изпълнение повиши още повече градуса на настроението в залата на нашето новогодишно тържество.

Оранжевият отбор бе подкрепен от група „Като си пееш, Пенке ле”. Певците и музикантите представиха на публиката едно запомнящо се изпълнение на „My number one”.

Финалът на шоуто на нашето новогодишно тържество, бе поставен от отбора на Зелените. Той беше съпроводен от ансамбъл „Изкарай, Гано, говеда!”. В изпълнение на тази забележителна формация публиката чу песента „Sunny”. Талантът на певци и музиканти бе толкова впечатляващ, че накрая цялата публика пееше заедно с децата.

След толкова оспорваното състезание, на журито му трябваше малко време, за да обобщи резултатите и да излъчи победители в различните категории.

През това време Марина Цимбровска обяви победителя в конкурса за рисунка на тема: „Моят урок в „Планета!””. Най-добрата рисунка бе избрана с тайно гласуване от всички участници и гости на нашето новогодишно тържество.  Това бе рисунката на Михаела Христова, а наградата – безплатен курс в УЦ „Планета”, бе връчена от управителя на центъра г-ца Милена Стефанова.

А междувременно, за да даде на журито още малко време, тъй като задачата да обявят победител се оказа много трудна, Калина Христова поднесе едно прекрасно изпълнение на ксилофон.

Накрая журито бе взело трудното си решение и председателят г-жя Янка Димитрова съобщи резултатите.
Грамоти за най-артистичен отбор  взе отборът на Жълтите, за най-забавен отбор  –  Червените, за най-усмихнат отбор – Сините и за най – весел  – Зелените.

За отбор победител от всички състезания бе обявен отборът на Оранжевите с капитан г-ца Иглика Парушева.

След като участниците на нашето новогодишно тържество получиха своите грамоти, водещата Марина Цимбровска се обърна към всички присъстващи с пожелание за весело настроение по време  на празниците. Новогодишният концерт състезание бе закрит с песента „Земля в илюминаторе”, която най-добре представя какво е УЧЕБЕН ЦЕНТЪР  „ПЛАНЕТА” – една планета от знания, усмивки и приятелство за всички.

 


Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Популярни постове

Най-трудните езици в света
16 март 2016
Галерия
Най-трудните езици в света
Учебен център "ПЛАНЕТА" представя едни от най-трудните езици в света
ПАРТИ!!!
19 август 2015
Галерия
ПАРТИ!!!
На 1 март УЧЕБЕН ЦЕНТЪР ПЛАНЕТА организира ПАРТИ за всички служители на ДЕВНЯ ЦИМЕНТ АД, на което ще се раздадат дипломите за приключилите обучения.
РЕКЛАМНА ФОТОСЕСИЯ НА УЧЕБЕН ЦЕНТЪР „ПЛАНЕТА“ ПО СЛУЧАЙ НОВИЯ САЙТ И НОВАТА УЧЕБНА 2015-2016 ГОДИНА
25 септември 2015
Галерия
РЕКЛАМНА ФОТОСЕСИЯ НА УЧЕБЕН ЦЕНТЪР „ПЛАНЕТА“ ПО СЛУЧАЙ НОВИЯ САЙТ И НОВАТА УЧЕБНА 2015-2016 ГОДИНА
Всички знаем известната поговорка: „По дрехите посрещат“.

Реклами