УЦ Планета в социалните мрежи

МАТЕМАТИКА

Сигурно няма да се изненадате, когато разберете, че математиката е една от най-древните науки, а самото значение на думата означава „наука, знание, познание“. За предмета, който днес мъчи по-голяма част от учениците, трябва да благодарим на древните египтяни и на също толкова древните гърци. Евклид и Архимед са основоположниците на съвременната математическа мисъл. А през 19в Карл Фридрих Гаус „най-великият математик след Античността“ я нарича „царицата на науките“.
Харесва ли ни, или не, но математиката е част от живота на човека от момента, в който той се е осъзнал като мислещо същество. А света, в който живеем сега, е немислим без владеенето поне на основните математически умения. И не става дума само за събиране, изваждане, умножение и деление. Математиката ни учи да мислим дисциплинирано. Задачите, които решавате в час, за домашно или за развлечение, са предизвикателство към човешката способност да се мисли, да се намират логически връзки и решения.
Светът около нас е математика. Не вярвате ли? Погледнете сградите край себе си, правите улици, автомобилите и самолетите, телевизорите и телефоните, да не говорим за компютрите. Всичко това съществува благодарение на математиката, на нейното развитие.
И така – без математика не може! Мислите, че е трудна, че е сложна, че има твърде много правила, теореми и формули. Но пък нищо интересно на този свят не е лесно. И правилата, и формулите, и теоремите могат да се научат, но по-важното да се научим да ги прилагаме. Математиката става забавна, когато знаеш, че решавайки задачи за движение, за проценти или за лице на триъгълник, всъщност се подготвяш за живота.
В Учебен център „Планета“ ще ви помогнем да откриете красотата на числата, приключението, което се крие зад всяка поредица цифри, забавната страна на математиката. И ще видите, че не е нито толкова страшна, нито толкова трудна. Тя е просто един друг свят – логичен, подреден и вероятно заради това привлекателен и нужен.
Предлагаме ви различни по целенасоченост и продължителност обучения:
– Целогодишни текущи подготовки за ученици от 1 до 12 клас.
– Подготовка за изпитите след 7 клас
– Подготовка за Държавните зрелостни изпити

 

Популярни постове

Най-трудните езици в света
16 март 2016
Най-трудните езици в света
Учебен център "ПЛАНЕТА" представя едни от най-трудните езици в света
ПАРТИ!!!
19 август 2015
ПАРТИ!!!
На 1 март УЧЕБЕН ЦЕНТЪР ПЛАНЕТА организира ПАРТИ за всички служители на ДЕВНЯ ЦИМЕНТ АД, на което ще се раздадат дипломите за приключилите обучения.
РЕКЛАМНА ФОТОСЕСИЯ НА УЧЕБЕН ЦЕНТЪР „ПЛАНЕТА“ ПО СЛУЧАЙ НОВИЯ САЙТ И НОВАТА УЧЕБНА 2015-2016 ГОДИНА
25 септември 2015
РЕКЛАМНА ФОТОСЕСИЯ НА УЧЕБЕН ЦЕНТЪР „ПЛАНЕТА“ ПО СЛУЧАЙ НОВИЯ САЙТ И НОВАТА УЧЕБНА 2015-2016 ГОДИНА
Всички знаем известната поговорка: „По дрехите посрещат“.

Реклами