УЦ Планета в социалните мрежи

Курсове гръцки език

курсове гръцки език от учебен център Варна

Курсове гръцки език от езиков център „Планета“

Някои от вас може никога да не са гледали този велик филм, но сигурно всеки познава мелодията на, която танцува Антъни Куин. Вярно, филмът е американски и актьорът, изпълняващ ролята на Алексис Зорбас, е американец, но основата на филма е великолепният роман на гръцкия писател Никос Казандзакис, а музиката – на не по-малко великия Микис Теодоракис.

Тази мелодия се превръща в символ на Гърция, може би защото е успяла да улови и предаде една от най-важните черти на гръцки език характер – любовта към живота, способността да се радваш на малките неща, да си щастлив просто от факта, че живееш.

Обикновено, когато става въпрос за Гърция, най-напред се сещаме за Зевс, Аполон и Афродита, за Спарта и Акропола, за Олимпийските игри. Да, това е Гърция – страна с древна история, със съхранени традиции и уважение към миналото.

Всеки, който е минал през училищната програма си спомня Питагоровата теорема, „Илиада” на Омир, трагедиите на Софокъл и комедиите на Аристофан, поезията на Сафо, басните на Езоп. Това също е Гърция – древна култура и древна наука, дала началото на цялото съвременно знание.

Гърция – това са и Аристотел, Диоген, Платон и Сократ, по днешните стандарти енциклопедични личности, чиито идеи за морала, етиката, естетиката, политиката, демокрацията са в основата на съвременната цивилизация.

Днес Гърция е и прекрасна природа, острови като Санторини и Корфу, където на всички ни се иска да отидем (а някои от вас със сигурност вече са били), а също и маслиновите горички, прочутото гръцко узо и естествено – най-известният от всички танци – сиртаки.

Вече искате да започнете да изучавате курсове гръцки език, нали?

За нас Гърция е просто „нашата южна съседка”. А човек трябва да разбира езика на съседите си – гръцки език. Ние ви предлагаме системата курсове гръцки език ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΤΕ ΕΛΛΗΝΙΚΑ, с която леко и приятно да научите гръцки език – езика на Омир и Никос Казандзакис, на Василис Карас, Ана Виси и Елена Папаризу. И тогава много лесно ще разберете, че ние и гърците не сме чак толкова различни. Защото и в българските заведения обичаме да си пийваме узо и да танцуваме сиртаки. Все пак… „Гърците са го измислили”…

 

Популярни постове

Най-трудните езици в света
16 март 2016
Най-трудните езици в света
Учебен център "ПЛАНЕТА" представя едни от най-трудните езици в света
ПАРТИ!!!
19 август 2015
ПАРТИ!!!
На 1 март УЧЕБЕН ЦЕНТЪР ПЛАНЕТА организира ПАРТИ за всички служители на ДЕВНЯ ЦИМЕНТ АД, на което ще се раздадат дипломите за приключилите обучения.
РЕКЛАМНА ФОТОСЕСИЯ НА УЧЕБЕН ЦЕНТЪР „ПЛАНЕТА“ ПО СЛУЧАЙ НОВИЯ САЙТ И НОВАТА УЧЕБНА 2015-2016 ГОДИНА
25 септември 2015
РЕКЛАМНА ФОТОСЕСИЯ НА УЧЕБЕН ЦЕНТЪР „ПЛАНЕТА“ ПО СЛУЧАЙ НОВИЯ САЙТ И НОВАТА УЧЕБНА 2015-2016 ГОДИНА
Всички знаем известната поговорка: „По дрехите посрещат“.

Реклами